- Milepæl for Skanska

Skanska Norge og Contiga har inngått en omfattende avtale på levering av betongelementer og stål til alle Skanska-prosjekter sør for Saltfjellet. – Dette er en milepæl for Skanska, sier adm. dir. Petter Eiken.

– Vi har fått på plass en avtale som vil bringe Contiga inn i en tidlig fase med den hensikt å senke kostnadene. Vi har lenge sagt at våre kunder er tjent med å bringe Skanska inn i en tidlig fase for å tjene penger, men vi har ikke klart å gjennomføre den samme filosofien med våre leverandører og det er et paradoks. Det er derfor en milepæl for Skanska Norge å skrive en så omfattende avtale på et så viktig område som betongelementer, sier Eiken til Byggeindustrien.

Det har vært et ønske fra Skanska å gjøre avtalen så landsomfattende som mulig. Contigas datterselskap Nor Element skal derfor dekke Sørlandet, mens AS Betong i Stavanger vil dekke Vestlandet.

– Avtalen er kjempeviktig for Contiga. Den befester det gode kundeforholdet som alltid har eksistert mellom Contiga og Skanska, samtidig ligger det merverdier i det å kunne jobbe mer effektivt sammen. Det er mye å hente både når det kommer til kvalitet og de beste løsningene, sier Axel Baumann adm. dir. i Contiga.

– Det ligger i vår DNA at vi skal finne leverandøren med den laveste enhetsprisen i markedet. Nå legger vi et kryss over dette og bruker heller krefter på å få til bedre planlegging, bedre samarbeid, og lavere kostnader. Vi kommer til å bruke mye ressurser på å implementere denne avtalen for å skape verdier for oss og forhåpentligvis også for leverandøren. Det er basisen for en bærekraftig avtale, understreker Petter Eiken.

Skanska og Contiga håper og tror at avtalen også sikre deres omforente ønske om sikker produksjon, miljøriktig bygging, samt bruk og utvikling av BIM og LEAN.

Ifølge Skanska kjøper de stål og prefab for rundt 350 millioner kroner i året. Denne summen inkluderer også transport og montasje. Skal vi tro Eiken kan denne summen øke i årene som kommer.

- Vi skal fortsatt bruke plasstøpt der det er hensiktsmessig, men trenden i byggeindustrien går mot standardisering og større grad av prefabrikkasjon, fastslår han.

Både Contiga og Skanska mener samarbeidsavtalen er med på å utvikle bransjen med tanke på å få ned byggekostnaden.