Rockheim vant byggeskikkspris

Norges nasjonale museum for pop og rock, Rockheim, er tildelt Trondheim kommunes Byggeskikkpris 2010. Prisen ble utdelt av ordføreren på en markering i Trondheim Rådhus.

Sammen med partnere har Entra bygget Rockheim. Bygget eies av Brattørkaia AS, hvor Entra er majoritetseier med 52 prosent av selskapet. Arkitekt for bygget er Pir II arkitekter.

- At Rockheim får Byggeskikkprisen 2010 dokumenterer at Trondheim er en modig kommune som verdsetter både det spektakulære og bevaring av historien ved moderne bruk. Dette lover godt for byutviklingen på Brattøra, sier Espen Susegg, daglig leder i Brattørkaia AS.

Kule kommentarer
Byggeskikkprisen kan ikke søkes, men alle kan foreslå kandidater til prisen.

Her er noen av kommentarene som ble gitt av dem som foreslo Rockheim som vinner av Byggeskikkprisen 2010:

”Råkult design med både bruk av gammelt og nytt ute og inne”.

”Er jo helt klart den feteste bygningen i Trondheim!”

”Innovativ arkitektur med bruk av moderne teknologi i sammenheng med historiske bygg”

”Et forbilde for utvikling av flere prosjekter ”

En hederspris
Trondheim kommunes pris for god byggeskikk er en hederspris som deles ut til byggverk / prosjekt som bidrar til å heve og utvikle almen

byggeskikk, som er av høy kvalitet, er knyttet til folks dagligliv og nærmiljø, og som tar hensyn til Trondheims egenart.

Prisen skal gå til et byggverk eller bygde omgivelser som gjennom utførelse, materialbruk, utforming, energibruk, miljø, kostnad, byggeprosess og samspill med sted og omgivelser, danner et forbilledlig eksempel og kan bidra til å heve, fornye og utvikle den almene byggeskikken.

Universell utforming og miljøvennlige løsninger vektlegges.

Prisen kan gis til nybygg, tilbygg eller utbedring.

Verdige vinnere
Tidligere vinnere av Trondheim kommunes Byggeskikkpris er blant andre Besøkssenteret ved Nidaros Domkirke, St.Olavs Hospital, byggefase 1 og Byåsen skole