Kobbertyver tatt på fersken

Tre kobbertyver ble nylig tatt på fersk gjerning under innbrudd på riveplassen ved høyblokka på St Olavs hospital i Trondheim.

Overvåkingskameraer avslørte trioen.

Tyvene tok seg inn i drifts- og koblingsromrom i høyblokka natt til 7. november på jakt etter kobber som ligger høyt i pris på bruktmetallmarkedet. Kobberet samlet de i store bager og og la det på utsiden av byggegjerdet, nær Gastrosenteret.

Det tyvene neppe hadde regnet med var at oppmerksomme vaktoperatører ved St. Olavs driftsservice observerte ulovlighetene og finstilte tre overvåkingskameraer mot "åstedet".

Politiet ble så varslet rundt klokka 01.30, og fire betjenter rykket raskt ut for å gjennomsøke høyblokka. En stund etter ble kobbertrioen anholdt - tydelig overrasket.

- Dette viser at vi har stålkontroll på riveplassen. Med våre mange kameraer og vaktrunder skal ingen innbruddstyver føle seg trygge, sier leder av sikkerhetsseksjonen, Roald Hammer.

Riveentreprenørene opplyser på sin side at de har vært plaget av del kobbertyverier, utan at dette betraktes som noe stort problem.

- Vi er mer bekymret for at tyvene skader seg når de fomler rundt i høyblokka i stummende mørke, sier anleggsleder Lars Hoff.

Men uansett blir tyverier anmeldt, og i denne saken bidrar altså St. Olavs dirftsservice med ugjendrivelig videobevis.

Én av de tre kobbertyvene skal være en kjent kriminell i Trondheim.