Nytt leilighetsprosjekt for Moelven Byggmodul

Skanska Bolig AS har bestilt et nytt og spennende leilighetsprosjekt bestående av 32 leiligheter av Moelven Byggmodul AS.

Salgssjef Gunnar Skjæret i Moelven Byggmodul AS sier at leilighetene som skal bygges i Brekkeveien på Ås representerer et helt nytt konsept for modulbedriften i Moelv.

- Leilighetene blir bygget av elementer på betonggulv i 1.etg og moduler i 2.etg. Disse elementene lager vi i fabrikk og monterer selv på byggeplass, sier Skjæret.

En leilighet i 1. etasje består av fire vanlig ytterveggselementer samt en midtbærevegg som blir montert på en støpt plate på mark. Dette representerer en ny måte å utføre denne etasjen enn tidligere og gir blant annet bedre adkomstforhold til denne etasjen.

- To moduler blir heist på i etasjen over, og vips, så har vi to leiligheter ferdig på plass og montert på litt over en dag. Det tar ei snau arbeidsuke å få på plass og tettet en åttemannsbolig. Rask og svært kostnadseffektiv boligbygging i praksis, sier Skjæret.

Prosjektet består av fire åttemannsboliger og til sammen 32 leiligheter.

Prosjektering og innkjøp er i gangsatt og ledelsen ved Moelven Byggmodul AS håper dette kan sikre sysselsettingen i januar 2011. Denne kontrakten vil dessverre ikke per nå gjøre noe med situasjonen for de 62 permitterte ansatte i bedriften.

- Vi har imidlertid håp om at snarlige kontraktssigneringer av noen andre større prosjekter vil gjøre at vi snarlig får fullbelegg igjen i fabrikken, sier Skjæret.

Filter Arkitekter har sammen med TAG arkitekter tegnet prosjektet.