Prisdryss fra RIF

Rådgivende Ingeniørers Forening (RIF) har delt ut priser til ” Årets ildsjel 2010” og ”Årets unge rådgiver 2010”.

Prisen ”Årets ildsjel 2010” ble tildelt Tom Baade Mathiesen i Norconsult. I RIFs begrunnelse står det blant annet at Baade Mathiesen har stilt opp for rådgiverfelleskapet uttalige ganger. Han har personlig tatt initiativ til å besøke videregående skole for å informere om ingeniørfagene og han har presentert rådgiveryrket for studenter på høyskoler.

I regi av RIF har Baade Mathiesen bidratt til at det ble opprettet et årlig kontaktseminar med NTNU, UMB og ingeniørhøgskolene i samarbeid med Norsk Vann og VA-Yngre.

Årets ildsjel har også vært en pådriver for å få finansiert og utviklet ny lærebok i VA-fag for universitetene og ingeniørhøgskolene. Et arbeid som nå er i gang og læreboka skal være klar i løpet av første halvår 2011.

Tom Baade Mathiesen kom inn i RIFs fagutvalg Vann og Miljøteknikk i 2005 og var leder i 2007. Baade Mathiesen har også vært en viktig bidragsyter til State of the Nation.

”Årets unge rådgiver 2010”

Prisen ”Årets unge rådgiver 2010” ble tildelt Per Kristian Røren Lien fra RIF firmaet ElectroNova, som er en del av Aas-Jakobsen VIANOVA Nettverket. Røren Lien hadde tøff konkurranse fra unge rådgivere i en rekke rådgiverselskaper, men pekte seg ut som en favoritt på grunn av sine nytenkende lysløsninger i Bjørvikaprosjektet

RIF skriver i sin begrunnelse at Røren Lien i dette prosjektet fant opp, utviklet og implementerte en ny trafikksikkerhetsinstallasjon. Prisvinnerens løsning representerer ikke bare en ny teknisk løsning på et kjent problem, men også en løsning på et driftsmessig problem knyttet til særnorske forhold.

RIF mener videre at Røren Lien har benyttet hele sin ingeniørfaglige bakgrunn og kommet opp med en innovativ løsning på et kjent problem innen et felt som angår mange – trafikksikkerhet. Videre har han satt denne løsningen ut i livet i et prestisjeprosjekt med en krevende oppdragsgiver, Statens Vegvesen.

Foruten dette enestående prosjektet har kandidaten, som er utdannet sivilingeniør ved NTNU innen Fysikalsk elektronikk, vært engasjert i utviklingen av nye og energibesparende belysningsløsninger for veg og gate, samt bidratt til videre utvikling innen FDV verktøy for elektroniske installasjoner langs veg og i tunnel.