Åpner Høgskolen i Vestfold

Statsbygg har ferdigstilt nybygget ved Høgskolen i Vestfold på Bakkenteigen i Horten kommune. Onsdag er det klart for åpning av bygget som vil samlokalisere skolens avdelinger.

Tidligere byggetrinn for høgskolesenteret omfattet en samlokalisering av det som tidligere var Horten ingeniørskole, Tønsberg maritime høgskole og avdeling for helsefag. Med ferdigstillelsen av byggetrinn fire har også avdeling for lærerutdanning fått rom sammen med resten av skolen.

Nøkler
Under åpningsseremonien onsdag vil Statsbyggs administrerende direktør Øivind Christoffersen overrekke nøklene og stille lokalene til disposisjon for høgskolen.

Nybygget som er kledd i osp og cedertre, er på 16.700 kvadratmeter og har blant annet auditorier, undervisningsrom, bibliotek, grupperom og kontorer. I tillegg har 3.300 kvadratmeter i den gamle bygningsmassen, deriblant kafé og kantine, blitt bygget om eller blitt berørt av ombyggingen.

- Utformingen av nybygget er gitt et utrykk som tilpasser seg den opprinnelige bygningsmassen, slik at anlegget framstår som et samlet hele. Samtidig gjenspeiler nybygget tiden det er bygget i. Hushøyden på to til tre etasjer følges opp slik at ikke linjen som dannes av den verneverdige vegetasjonen, brytes, sier prosjektleder Thorvald Moe.

250 meter dype boringer
Den oljebaserte oppvarmingen i de gamle bygningene er faset ut. En ny og egen energisentral som består av et varmepumpeanlegg, dekker nå hele bygningsmassen med varme og kjøling. Det er et skreddersydd to-trinnsanlegg med bruk av frekvensstyrte stempelkompressorer, og varmen hentes fra 71 brønner som er boret 250 meter ned. Brønnene ligger plassert under parkeringsplassen. Kuldemediet i varmepumpa er et naturlig middel og har ingen nedbrytende effekt på ozonlaget. Det er også installert gasskjeler som fungerer som reserveløsning og som kommer inn og dekker varmebehovet ved de aller kaldeste dagene.

Byggestart var i mars 2008, og bygget var ferdigstilt til semesterstart høsten 2010. Arkitekt er Arkitektgruppen Lille Frøen, mens Statsbygg har vært byggherre.

Kostnadsrammen er 788,5 millioner kroner.