Ny sjef i Peab Norge

Petter Moe (50) er ansatt som ny adm dir i Peab Norge. Han tiltrer stillingen like over årsskiftet.

Han kommer fra stillingen som direktør for forretningsutvikling og strategi i NCC. Petter Moe har sittet i ledergruppen i NCC siden 2002, og vært ansatt i selskapet siden 2001.

Petter Moe er utdannet sivilingeniør fra Universitetet i Wyoming i USA, hvor han var ferdig i 1986. Han jobbet som planlegger, anleggsleder og prosjektleder i Selmer i perioden 1986-2000, før han tiltrådte som regionsdirektør for Anlegg Øst i NCC i 2001. Denne stillingen hadde han i halvannet år før han ble landsdekkende Anleggsdirektør for NCC i Norge, en rolle han hadde inntil han ble direktør for forretningsutvikling og strategi i 2009.

– Jeg ser frem til å overta som ny adm dir i Peab Norge, sier Petter Moe.

– Jeg har vært i bransjen lenge og er nå så heldig at jeg får være med på å påvirke et selskap for fremtiden. Jeg vil jobbe for at Peab skal få en sterkere posisjon både i Norge og på det nordiske Peab-kartet, sier Moe, som anser Peab for å være et spennende selskap med store utviklingsmuligheter.

– Jeg gleder meg til å bli kjent med medarbeiderne i Peab og håper å kunne bidra til å bygge og utvikle både menneskene og selskapet videre, sier Moe.

– Jeg er glad for at Petter Moe nå vil tiltre som adm dir i Peab Norge, sier styreleder i Peab Norge og viseadm dir i Peab AB Jan Johansson.

– Han kan vise til veldig gode resultater fra sitt arbeid i NCC, han har bred bransjeerfaring og gode lederegenskaper. Han vil helt sikkert tilføre nyttig kompetanse og bidra til vekst og utvikling i Peab Norge, sier Johansson.

– Jeg vil samtidig få takke Stein Eriksen for den flotte innsatsen han har lagt ned som leder for Peab Norge. Det har vært en krevende periode, og Stein forlater nå et selskap på vei opp, sier Johansson.

Stein Eriksen har valgt å fratre sin stilling som adm dir i Peab Norge.

– Det har vært fire arbeidskrevende år med et stort press. Vi har vært gjennom en finanskrise, Vannverkssaken og en periode preget av opprydning og mange andre utfordringer. Nå er markedssituasjonen bedre, vi har fått mange spennende prosjekter og tiden er riktig for at en ny leder kan overta, sier Stein Eriksen.

– Jeg kommer til å savne mange gode kolleger og et flott miljø, og jeg ønsker Peab og Petter Moe lykke til videre i Norge, sier Eriksen.

En gruppe bestående av Morten Stjern, Erik Karlsen og Bengt Qvillberg vil lede Peab Norge inntil Petter Moe er på plass. Bengt Qvillberg konstitueres som adm dir.