Grønt lys for sykehus til 700 mill

Det planlagte barnesykehuset ved Haukeland universitetssjukehus får et lån på 700 millioner kroner. Pengene kommer over statsbudsjettet, bekrefter statsminister Jens Stoltenberg.

Barneklinikken ved Haukeland universitetssjukehus i Bergen er 60 år gammel og preget av forfall og sprengt kapasitet. Siden begynnelsen av 1990-tallet har det vært planer om et nytt barne- og ungdomssykehus, men byggestart har vært avhengig av lånetilsagn i statsbudsjettet, skriver bt.no.

Under et besøk på Haukeland tirsdag sammen med helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap), sa Stoltenberg at finansieringen nå kommer.

– Haukeland sykehus kan være stolt over at de har fått orden i økonomien, samtidig som de har økt aktiviteten. En annen grunn til at jeg gir disse pengene, er at jeg får det enklere med Anne-Grete Strøm-Erichsen, sa Stoltenberg, til stor latter fra en sal fylt opp med flere hundre ansatte.

Alle planene for det første byggetrinnet for det nye Barne- og ungdomssykehuset er tidligere godkjent av departementet. Fullt utbygd vil barnesykehuset utgjøre 66.000 kvadratmeter. Det er kostnadsberegnet til drøyt 3 milliarder kroner og kan stå ferdig i 2020.