15 milliarder til Husbanken i 2011

Husbanken opprettholder lånerammen på 15 milliarder kroner til neste år i følge en budsjettlekkasje fra kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete.

– Etterspørselen etter låneordningene til Husbanken er betydelig i år. Det er særlig en økning for startlån til unge og vanskeligstilte. Dessuten blir det gitt flere lån til barnehager enn ventet, opplyser hun i en pressemelding.

Konsekvensene av dette er at Husbanken ikke kan gi tilsagn om flere grunnlån til nybygg i år.

– Husbanken vil likevel fortsette med å behandle lånesøknader som kommer inn, og gi nye tilsagn i 2011 når den nye lånerammen på 15 milliarder blir stilt til disposisjon. Husbanken har en god dialog med byggebransjen slik at utsettingen av lånetilsagn ikke skal føre til negative konsekvenser for byggemarkedet, fremholder hun.

– Vi er svært fornøyd med at Husanken fortsatt behandler søknader. Videre er vi glad for at myndighetene stiller til rådighet en økt ramme på 15 milliarder kroner til neste år, og vi håper at vi kan bruke av denne rammen på de tilsagnene som blir gitt rett etter 1. januar slik at vi ikke får stopp i boligproduksjonen, kommenterer Per Jæger som er adm. direktør i Boligprodusentene.

– Så håper vi at de private bankene som skal gi byggelån, bruker disse behandlede dokumentene fra Husbanken slik at man får byggelån på plass, fremholder han.

-Med en låneramme på 15 milliarder kroner ligger det til rette for høy aktivitet i Husbanken også i 2011, avslutter Navarsete.