Suksess for ny arena for eiendomsutviklere

Nyskapningen Bygg- og eiendomsutviklingsdagene 2010 i regi av Estate Media og Byggeindustrien fikk en oppslutning over all forventning.

– Nærmere 130 deltakere første året er vi godt fornøyd med, kommenterer konferanseansvarlig i Estate media Kristian Lerø etter å ha ønsket velkommen til Kragerø Spa og Resort samtidig som Aftenposten kunne melde at Norge bygger seg ut av krisen med tittelen ”Byggeboom gir norsk optimisme”.

– Vi vet det tar tid å bygge opp denne type storarrangementer. Men dette er lovende. Dessuten har vi greid å samle dem vi ønsket å nå som er mennesker som driver med eiendomsutvikling. Disse har vi nå greid å gi en årlig arena hvor de kan samles, utveksle erfaringer samt holde seg oppdatert på nyheter, fremholder Lerø som definitivt slår fast at arrangementet vil bli gjentatt neste år.

Ragnar Sandin som er markedsansvarlig i Byggeindustrien synes at konferansen var en positiv opplevelse.

– Vi skal vurdere vår rolle som medarrangør opp mot egen kapasitet og økonomi, sier han samtidig som han konstaterer at Estate Media er en profesjonell arrangør.

Og personer fra entreprenørenes eiendomsutviklingsvirksomhet satte sitt tydelige preg på konferansen. Adm. direktør Thor Olaf Askjer i Foreningen Næringseiendom med en fortid fra JM Byggholt tok for seg politiske utfordringer for eiendomsutvikling. Saken kan du lese i Byggeindustrien nr. 11 som kommer ut 9. september.

Den norske Skanska-sjefen Petter Eiken forklarte hvordan hans selskap skal bidra til å få redusert byggekostnadene. Strategileder Bente Haugrønning i Veidekke Eiendom Nord lettet litt på sløret når det gjelder gigantututviklingen Lilleby i Trondheim, en transformasjon av et tidligere industriområde, hvor det blant annet vil inngå omlag 1500 boliger.

Adm. direktør Bård Schumann i Selvaag Bolig ropte varsko om samfunnsmessige negative konsekvenser av ny teknisk forskrift, 5-årsfristen i ny planlov og kommunenes parkeringsnorm. Og adm. direktør Rolf Thorsen i NCC Property Development Norge trakk frem kommersiell næringsutvikling på den nordiske arena og trakk særlig frem selskapets storsatsing på Forus i Stavangerområdet.

Mats Kjellberg med fortid i NCC men som nå er adm. direktør i Vulkan Eiendom avsluttet konferansen med en bred presentasjon av utbyggingsprosjektet Vulkan nederst på Grünerløkka i Oslo hvor det satses bredt både innen bolig og næring med spesiell oppmerksomhet mot kultur, miljø og urbanisme.