Flere boliger i Nydalen

Byrådet foreslår å regulere Nydalsveien 16-26 til byggeområde for bolig og næring. Det foreslås blant annet ca. 110 nye boliger og forretninger mot Nydalsveien.

– Nydalen er blitt et attraktivt sted, men vil fungere enda bedre med flere boliger. Denne planen legger opp til en god kombinasjon av flere boliger og næring som samspiller godt med den omkringliggende bebyggelse, sier byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen.

Planområdet er på ca. 44 mål, og reguleringsplanen legger til rette for 43 500 m2 bebyggelse over bakken. Av dette skal boligdelen være minimum 10 000 m2 og forretninger inntil 4 000 m2. Resten reguleres til kontor, bevertning, lager og allmennyttig formål (kultur, undervisning og treningssenter). Parkering skal ligge under bakken. Næringsarealene er i hovedsak orientert mot Nydalsveien og boligene mot felles grøntanlegg i vest.

- Forslaget vil legge til rette for et attraktivt miljø i denne delen av Nylandsveien, sier Fredriksen.

Byggehøyden er tre til fem etasjer med hovedvekt på fire etasjer. Den høyeste delen vil ligge ut mot Nydalsveien. Takene skal være grønne. En liten del av planområdet ligger innenfor Småhusplanen, her foreslås det småhusbebyggelse i tråd med reguleringsbestemmelsene for småhusplanen.

Mot vest foreslås det et grøntanlegg på cirka 12 mål. Det skal videre opparbeides en gjennomgående sti i retning nord/syd som skal knyttes til offentlig gangveinett og være tilgjengelig for allmennheten.

- Byrådet er godt fornøyd med at det viktige grøntdraget i vest er ivaretatt på en god måte i forslaget, legger Fredriksen til.

Forslaget om videreutvikling av næringsarealer i Nydalen og innpassing av boliger anses i hovedsak å være i tråd med overordnete føringer og i samsvar med den øvrige utviklingen i Nydalen. Forslaget er også i tråd med byøkologisk program ved at fortetting skjer på tidligere industriområder og ikke på bekostning av grønnstruktur, verneverdige bygninger og bygningsmiljø.