Gode Birkentips fra Skinstad

− Fortsetter jeg forbedringen i samme takt er jeg under tre timer om tre år, spøkte Åge Skinstad over en matbit i sponsorteltet til Norcem/leca/bygg.no etter målpasering.

Sportssjefen i Norges Skiforbund var raskest på "vårt" lag, med en sluttid på hederlige 3.44.01. Siden debuten i fjor er persen nå 20 minutter bedre. Treningsmengden er også økt: i år har han hatt 25 turer på sykkelen, hver på ca. 40 km, mot 15 i fjor.

− Mitt råd er å være litt behersket de første kilometerne. Men vel så viktig er å få litt trøkk i beina rett før starten går. Det beste er å sykle en 10-15 minutter umiddelbart før man setter i gang. sier Skinstad.

Selv om løypa ikke på langt nær er like våt og krevende i år som i fjor, så er det fremdeles mange partier der vannet samler seg.

− I disse partiene skal man være bra god på sykkelen dersom man foretrekker å sitte på setet, fremfor å ta beina fatt, sier Skinstad.

Når underlaget skifter er det viktig å bruke demperne aktivt. Å justere dem underveis sparer kroppen, spesielt armene, veldig mye, sier Skinstad.

Han er også full av lovord om stasingen som sponsorgruppa legger i det å få rytterne til å trives.

− Hele apparatet på Rena, med overnatting, oppbevaring av sykler, og å våkne opp til full frokost med havregryn for de som ønsker det, står det respekt av. Nesten som innkvarteringen under verdenscuprennene, sier Skinstad med et glimt i øyet.