Se årets farger hos Bauhaus

Sommeren her nord er perfekt årstid for å skifte farger i interiøret. Hos Bauhaus får du hjelp til å finne din nye favorittfarge i trendkatalogen fra Sadolin.

Går det an å definere en farge som beskriver tiden vi er inne i akkurat nå? Ifølge en rekke trendforskere, ja. For første gang er internasjonalt anerkjente Sadolin maling tilgjengelig i Norge, hos Bauhaus i Vestby og på Liertoppen. Produsenten; Akzo Nobel er verdens største produsent av maling. Årlig utarbeider de en fargeguide, delt opp i temaer, som peker på sesongens aktuelle farger. En enkelt farge velges ut som eksponent for strømningene akkurat nå og ifølge den nye trendguiden er årets farge en sart lys blå.

Bruk farger i hverdagen
Det internasjonale trendpanel forklarer at årets farge 2010 står for begreper som oppriktig, ekte og åpen. Fargen er ikke tilfeldig valgt, de verdensomspennende finansurolighetene har påvirket trendforskerne. Der mange før konsentrerte seg om en overfladisk jakt på materielle goder, er vi nå mer fokusert på nære opplevelser og sentrale verdier. Derfor velger vi også beroligende farger. At farger på denne måten spiller inn i vårt humør og hverdagsliv og påvirker mange av våre valg som forbrukere, er en kjensgjerning. Derfor studerer også både bil- og moteindustrien fargeanalysene fra Akzo Nobel, når de utarbeider sine egne kolleksjoner. Du kan se rapporten fra trendforskerne på www.sadolin.no eller du kan besøke Bauhaus og få flere gode råd om farger med på veien.

Mal selv
Finner du en farge du gjerne vil male, er den lyse sommeren helt optimal til malejobb. Den skarpe solen gir de beste lysforhold til langt på kveld, du kan arbeide med dører og vinduer åpne, lukt forsvinner og malingen tørker raskt. De færreste går rett på totalrenovering, vi nøyer oss ofte med ett rom av gangen. Tidligere har kjøkkenet vært høyest prioritert, men nå viser en undersøkelse foretatt av tidsskriftet ”Vi i villa”, at vi er tilbake til stuen som vårt viktigste rom og familiens samlingssted. I lune sofakroker omgitt av beroligende farger, samles familien i hyggelige og trygge omgivelser når farer og krisestemning preger verden rundt oss.