Bysveen fra Energi Norge til Statkraft

Steinar Bysveen slutter som adm. direktør i Energi Norge for å bli konserndirektør for produksjon og industrielt eierskap i Statkraft.

Det ble i dag klart at Steinar Bysveen, adm direktør i Energi Norge siden 2003, har sagt opp sin stilling. Han går til stillingen som konserndirektør i Statkraft med ansvarsområdene kraftproduksjon og industrielt eierskap.

- Steinar Bysveen har gjort en prima jobb for Energi Norge. Han har stått på for medlemmene og deres interesser, og har bidratt til den positive utviklingen som bransjen har vært gjennom de siste årene. Da han tok over var bransjen inne i en tillitskrise. I dag har vi en helt annen posisjon, og mulighetene er store i årene som kommer. Steinar har sin del av æren for den gode utviklingen vi har sett. Jeg og resten av styret ønsker ham lykke til i Statkraft, sier styreformann i Energi Norge, Sverre Devold.

- Jeg forlate ikke Energi Norge med lett hjerte, men Energi Norge består av folk med kompetanse og initiativ, så jeg er trygg på at jeg forlater et hus i god stand, sier Steinar Bysveen. ”Det har vært spennende år. Nå ser jeg fram til nye utfordringer i Statkraft.

Styret vil nå starte jobben med å finne en etterfølger til Bysveen.