Hamran hedret som eksempelbedrift

Hamran Snekkerverksted fra Snartemo er kårets til årets bedrift 2009 blant medlemmene av Norske Trevarefabrikkers Landsforbund (NTL).

Markeringen skjedde med tildeling av prisen Det gyldne sagblad under bransjeorganisasjonens landsmøte i Kristiansand sist helg.

Hamran Snekkerverksted ble etablert i 1930, og det er i dag tredje generasjon som leder virksomheten. Bedriften har omstilt seg fra å være en produsent av høvelbenker til å bli en moderne kjøkkenprodusent. Nå produseres 400 kjøkken i året med 25 ansatte. Fra 2005 til 2008 økte bedriftens omsetning fra 22,8 millioner til 34,2 millioner kroner. I nedgangstiden gikk kjøkkensalget opp.

Til grunn for tildelingen er det lagt vekt på følgende punkter:

Vinnerbedriften berømmes for å ha funnet nye og utradisjonelle veier i markedsføringen.

Verdiene de arbeider etter og som de ønsker å måle seg mot, er trygghet, involvering, respekt, individualitet og følelsen av å bli tatt hånd om av stolte, virkelige og sanne fagfolk.

Videre har bedriften ligget i forkant når det gjelder teknologisk utvikling og produksjonsstyring. Selv om finanskrisen virket truende på de fleste, valgte Hamran å starte utbygging av en ny produksjonshall. Systematisk arbeid med LEAN har ført til en rekke forbedringer internt som bedre logistikk, reduserte omstillingstider og en forbedret vareflyt.

Hamran fremheves også for å ha vært et eksempel når det gjelder utvikling og opplæring av mennesker i bedriften.

Bedriften har også utmerket seg når det gjelder produktutvikling. De lover å gjøre en god jobb for deg som vil ha et annerledes kjøkken.