Mener 2. og 3. kvartal blir tøft

– 2010 blir veldig tøft. Både 2. og 3. kvartal blir tøffe enn første kvartalet og vi forventer et ytterligere fall i kapasiteten, mener Eirik Frantzen, administrerende direktør i Bravida. Han vurderer nå oppkjøp på rør og ventilasjon.

Administrerende direktør Eirik Frantzen i Bravida sier i Bravida Aktuelt-intervjuet at første kvartal var bedre enn fryktet. En del prosjekter fra 2009 fortsatte inn i 2010. Sammen med en høy aktivitet i markedet og gjennomføring av et kostnadsprogram på høsten, bidro dette til at selskapet forsvarte budsjettet.

Frantzen forventer at statlige midler som nå brukes for å få i gang aktiviteten i markedet igjen vil gjøre at oppgangen vil komme tidligere og bli sterkere enn det man har fryktet.

– Vi tror og håper at oppgangen begynner i fjerde kvartal, sier han. Han mener at Norge og Sverige vil ha samme utvikling fremover, fordi svenskene blant annet er i gang med store infrastruktur-programmer.

Bravida har nå sluttført oppkjøpet av Siemens Installation.

– Det er for tidlig å si om fusjonen er en suksess, men den er ikke en fiasko. Vi har passert de fleste store milepæler. Vi er nå helt fusjonert, har gjennomført systembytte og harmonisert vilkår. Nå er vi i gang med å bruk nye systemer, og har en stor jobb foran oss med å etablere en felles bedriftskultur, sier Frantzen.

Han tror ikke på en organisk vekst i antall ansatte i år, men Bravida vurderer kontinuerlig nye oppkjøp, som kan gi en økning i antall medarbeidere.

– Vi ser på aktører innen rør og ventilasjon. Det vi søker aktører som har en ledende posisjon der de er og har rett pris, slik at vi sammen har større verdi enn hver for oss, sier han.

Frantzen mener tidspunktet er optimalt, hvis selskapet finner de riktige aktørene, men han jakter ikke på mindre gründerbedrifter.

– I slike tider er det lokale gründerbedrifter som forsøker å avhende seg selv. Slike selskaper tror vi ikke Bravida er best egnet til å kjøpe opp, sier han.