Skanskas største kontrakt noensinne

Skanskas byggekontrakt på over 14 milliarder svenske kroner på sykehusprosjektet Nya Karolinska i Stockholm er den største kontrakten entreprenøren har fått noensinne.

Tidligere denne måneden ble det klart at konsortiumet bestående av Skanska og britiske Innisfree vant kampen om svenskenes største sykehus. Prosjektet er samtidig det første OPS-prosjektet innen helsesektoren i Sverige.

- Dette er en fantastisk spennende og viktig oppgave å få være med å utvikle et helt nytt universitetssykehus i verdensklasse. Takket være vår omfattende kompetanse på sykehusbygging og OPSW har Skanska vunnet dette viktige oppdraget, sier konsernsjef Johan Karlström i en pressemelding.

Skanska har blant annet hatt stor suksess med offentlige utbyggingsprosjekt i OPS-regi i Storbritannia, og Skanska UK kommer til å samarbeide tett med sitt svenske søsterselskap på sykehusutbyggingen i Stockholm.

Prosjektet omfatter planlegging, bygging, drift og finansiering av et nytt universitetssykehus som skal ha plass til 600 sengeplasser, samt tilhørende forskningslaboratorium, pasienthotell og parkeringsanlegg.

Prosjektet er utviklet i samarbeid med White Arkitekter (grunndesign) og Tengbom Arkitekter (videreutvikling), skriver svenske Byggindustrin.