Prisdryss på boligkonferanse

På sin nyetablerte boligkonferanse nylig benyttet Boligprodusentene anledningen under festmiddagen til å drysse en rekke priser utover verdige aktører.

Mest prestisje var det knyttet til Årets nyskapningspris som ble delt ut i samarbeid med hovedsponsoren Glava. Den gikk til Mesterhusbedriften Byggmester Erling Skipnes AS i Bodø.

Bodø-bedriften ble berømmet for over flere år å ha vist evne og vilje til nyskapning og utprøving av nye løsninger. Ikke minst gjelder dette for mer energieffektive løsninger. Bedriften har gjennomført forbildebygging av lavenergiboliger i samarbeid med Husbanken og Sintef Byggforsk, og har nå tatt passivhusutfordringen ved å oppføre det første katalogbaserte passivhuset i Norge. Dette er et forbildeprosjekt som støttes av Innovasjon Norge med flere byggevareleverandører som bidragsytere.

Hederlig omtale
Siden mange kandidater var blitt vurdert, fikk også to øvrige kandidater hederlig omtale.

Den ene var BoligPartner for å ha utviklet og tatt i bruk et nytt kalkyleverktøy basert på Building Smart-teknologi. Videre har ferdighusleverandøren sammen med Systemair utviklet en ny W-takstol med oppforet midtparti som tilrettelegger for god fuktsikring og gunstig føring av ventilasjonskanaler.

Den andre kandidaten for hederlig omtale var Roger Howden i arkitekt- og ingeniørkontoret Leite & Howden. Howden har i en årrekke vært en drivende kraft i Boligprodusentenes forum for prosjektering, og spilt en nøkkelrolle i foreningens utviklingsarbeid. Særlig nevnes innsatsen i utviklingen av prosjekteringsveilederen.

Årets medlem
Det var Fjogstad-Hus som stakk av med prisen som Årets medlem 2009.

I begrunnelsen ble det trukket frem av bedriften i alle år har utmerket seg ved sin lojale holdning til, og etterlevelse av foreningens profesjonalitetserklæring. Vinneren er ikke blant foreningens største, men kanskje den største når det gjelder lagspill og blant klippene som alltid bidrar til fellesskapet.

Bedriften har videre utmerket seg ved en utstrakt vilje til å dele sine erfaringer med andre til felles nytte. Nysgjerrighet og vilje til å finne nye veier preger ledelsen. To i ledelsen har nye diplomer for intern kvalitetsrevisjon. Bedriftens engasjement dreier seg også om tilpassning og utvikling av nye byggemetoder, og bedriften var tidlig i gang med å bygge tett og har faktisk uoffisiell Norgesrekord i oppnådd tetthetstall målt til 0,09 som er 40 ganger bedre enn forskriftskravet.

Årets bidragsyter
Prisen for årets bidragsyter gikk til Kjell Arve Bråtesveen, Hedalm Anebyhus.

Bråtesveen har i mange år engasjert seg i foreningens arbeid og har aktivt deltatt i flere prosjekter i Boligprodusentens regi og har på en utmerket måte representert bransjens interesser. Han har en lang erfaring fra byggebransjen både som tømrer og administrator og uttaler seg med faglig autoritet og tyngde i prosjekteringsforum så vel som kvalitetsforum.

Vinneren har videre vært en pådriver internt i sin bedrift for å innarbeide og vedlikeholde kvalitetssikringssystemet. Med sin brede erfaringsbakgrunn har han hatt et godt grunnlag for sine oppfordringer om at dere ”må bruke” sånn og slike rutiner og hjelpemidler. Budskapet er engasjert fremført og ofte med både smil og illustrerende anekdote.

Bråtesveen har i åtte år sittet i Boligtvistnemnda der han sammen med representanter fra Forbrukersiden søker å finne gode løsninger på tvistesaker. Der har han markert seg som utholdende og sta, men allikevel som en rettferdig og konstruktiv person.

Beste katalog
På boligkonferansen ble det også foretatt en uformell avstemning om hvilken ferdighusprodusent som hadde levert den flotteste boligkatalogen i fjor. Her var det BoligPartner som fikk flest stemmer.