- Bli mer synlige

- Bli mer synlige i rekrutteringsarbeidet.

Budskapet fra HMS-leder Gunvor Håverstad i Skanska Norge og formann Jonas Røyert i BundeBygg var klart da de som unge representanter fra byggenæringen inntok scenen i forbindelse med EBAs 100-års jubileum.

- Mange unge fomler i mørket og de vet ikke hvilke muligheter som ligger i bransjen. Hvis entreprenørbransjen vil rekruttere må de ble mer synlige og de må komme tidlig inn å markedsføre seg selv, sa Gunvor Håverstad.

Håverstad jobber som HMS-leder i Skanska og er meget fornøyd med at hun valgte byggenæringen. Hun skulle imidlertid ønske at det var langt flere kvinner på byggeplass. Håverstad trakk frem Skanskas prosjekt ved Lambertseter senter hvor kun seks av rundt 200 på byggeplassen er kvinner.

Jonas Røyert i BundeBygg brenner også for rekrutteringen til bransjen. Han er bekymret for fremtiden hvis ikke byggenæringen blir bedre på å rekruttere nye krefter. Han er sikker på at mange flere hadde valgt byggebransjen viss de hadde visst hvilken faglig bredde som ligger der.

Røyert jobber som formann ved Bundebyggs Kunsthøgskole prosjekt i Oslo. Han er meget fornøyd med utviklingsmulighetene som ligger i næringen. Røyert har selv tatt steget fra tømrer til formann.

- Jeg er 24 år og lykkelig vettskremt, spøkte Røyert.