Ny konsernsjef i Con-Form

Bjørn Ole Rasmussen er ny konsernsjef i Con-Form AS. Eier og avtroppende konsernsjef Bjørn Bakke skal i framtiden å jobbe med strategi, utvikling og marked.

Det er tid stolleken i Con-Form. Etter å ha startet selskapet i 1993, har Bjørn Bakke nå overlatt plassen i konsernsjefstolen til Bjørn Ole Rasmussen. Rasmussen kom fra stillingen som daglig leder av Con-Form Oslo. Trond Hegrenæs blir ny daglig leder av Con-Form Oslo. – All rekruttering har blitt gjennomført internt, og det er jeg veldig godt fornøyd med, sier Bakke som eier 72 prosent av selskapet.

Fri rolle

Bakke går inn i en fri rolle i selskapet og kommer først og fremst til å jobbe med framtidig strategi, utvikling og marked. – De blir nok ikke kvitt meg så lett, humrer han. Bakke konstaterer at framtiden for selskapet ser lys ut. – Utviklingen har gått ganske kraftig oppover og vi er i dag trimmet for et produksjonsvolum på oppunder en milliard kroner og sitter med en ordrereserve på 200 millioner kroner, sier han. Con-Form tilbyr alt fra fundamentering til komplett støpte råbygg med våtromskabiner.

Selskapet består av både et norsk og svensk konsern. – Fjoråret er det tøffeste året vi har hatt, omsetningen i Norge og Sverige falt fra 500 millioner kroner i 2008 til 400 millioner i 2009. Takket være svenskene kom vi oss greit gjennom kriseåret, sier Bakke. En kjempejobb i Friggagatan i Gøteborg som innbefattet levering av støpt råbygg og våtromskabiner til 450 studentboliger berget resultatet totalt sett.

Skal rendyrke byggesystemet

Faktisk er det andre gang Bjørn Ole Rasmussen følger i Bakkes spor. Det er den nåværende Oslo-avdelingen som var den første avdelingen i selskapet. Da Bakke ble konsernleder, var det nettopp Rasmussen som ble ny leder av Oslo-avdelingen. – Jeg har god kontakt med eierne og de daglige lederne og vi har et svært godt samarbeid internt, så jeg både gleder meg og ser fram til jobben som konsernsjef, sier Rasmussen. Den nye konsernsjefen har strategien klar; - Vi skal fortsette å ta markedsandeler og videreutvikle og rendyrke Con-Form byggesystemer, sier han.

Con-Form har for tiden en rekke spennende prosjekter å henge fingrene i. – Vi er veldig glad for at vi har fått hotell-delen på K2 Fornebu som innbefatter 305 rom. Her er vi inne som underentreprenør for Hent, i tillegg kommer det et boligprosjekt for Gunnar M. Backe i Gaustadveien i Oslo, opplyser Bakke.