Bygg.no tester iPad

Mediehuset Byggeindustrien har kjøpt inn de første iPadene. Disse nye "dingsene" kan være med å revolusjonere bruken av internett i hele verden.

- For bygg.no og våre andre nettsteder vil dette opplagt bety et nytt løft, sier sjefredaktør Per Helge Pedersen.

- Byggeindustrien har alltid ligget i forkant i den teknologiske utviklingen, og det er derfor viktig for oss å teste ut det nye utstyret som Apple har lansert. Vi har lenge brukt iPhone-telefonene som er et veldig fremskritt i forhold til vanlige mobiltelefoner. Vi lanserer om få dager en ny mobilløsning også for bygg.no som gjør at sidene lettere kan lastes ned på ulike mobiltelefoner, legger han til.

Bruken av bygg.no har økt veldig sterkt de siste månedene. Bygg.no kommer stadig høyere på rankinglisten til TNS-Gallup som måler trafikken på alle de seriøse medienettstedene i Norge. I Fagpresse-sammenheng er bygg.no helt i toppsjiktet.

- Vi har uendelig mye nyttig innhold på våre nettsider. Det nye utstyret vil gjøre det langt lettere å få tilgang til de opplysningene man trenger. Det ligger mer enn 41 000 søkbare saker på bygg.no. Så langt i år har vi lagt inn over 5 000 saker. Mer enn 16 000 personer får nå vårt gratis nyhetsbrev flere ganger i uken, sier Pedersen, som også har en annen nyhet.

- Denne uken legger vi også ut vår nye nettsatsing byggipedia live. Vi har laget en årskavalkade fra 1985 og frem til i dag med små og store nyheter fra byggenæringen. Dette kommer opplagt til å bli et populært sted å søke etter opplysninger på, mener sjefredaktøren.