Haldorsen møter Medvedjev

Ølen Betong er invitert til slottet i forbindelse med statsbesøket fra den russiske presidenten i Norge.

Som kjent har Ølen Betong et eget selskap samt etablert fabrikk ved Murmansk. I den anledning har bedriften fått innbydelse til å delta på gallamiddag 26. april på det kongelige slott i Oslo. Styret i Ølen Betong AS har bedt administrerende direktør Arne Haldorsen om å representere bedriften i denne anledningen.

Den russkiske presidenten Dimitij Medvedjev og Svetlana Medvedjeva besøker Oslo 26. og 27. april.

Ølen Betong har flere ganger fått anledning til å representere Norge og norsk næringsliv både innenlands og i utlandet sammen med norske, statlige organer.

- Blant annet har vi deltatt og samarbeidet om den norske og nordiske paviljongen på de internasjonale verdenskongressene for vei og tunnelbygging (Piarc). Bedriften var representert der i 1999, 2003 og i 2007, for å vise frem norske løsninger innen betong, samferdsel og sikkerhet, sier Haldorsen.

Det er ikke første gang Haldorsen får hilse på kongen. Med bakgrunn i Ølen Betong sin satsning på en fabrikk for elementer til sikring av tunneler, fikk administrerende direktør samt bedriftens hovedeier møte kongen under en internasjonal konferanse om vei og tunnelsikkerhet i Zürich i 2006.

Arbeidet med å bygge opp fabrikken i Russland har pågått siden 2007 og består i dag av en større komplett betongfabrikk, med opplegg for betongelement produksjon, samt et moderne og komplett verksted og administrasjonsbygg. Direktør i Russland Atle Berge, som er bedriftens hovedeier samt leder for det russiske selskapet, har lagt ned et stort arbeid med etableringen av fabrikken som har et areal på 75 000 kvadratmeter og som for tiden har 15 ansatte i Russland. Under oppbyggingsfasen har opptil 30 – 50 personer vært sysselsatt.