Protesterer mot vindkraft skjærtorsdag

Skjærtorsdag tennes varder langs hele kysten i protest mot utbyggingen av vindkraft.

 

– Vindturbinene fører til en rasering av både natur og næringsgrunnlag. Skal de omfattende planene gjennomføres, står vi overfor det største naturinngrepet langs norskekysten gjennom alle tider, sier Hallvard Slettevoll. Han er leder av organisasjonen Stopp raseringen av kysten.

Vardebrenningen starter klokken 13 skjærtorsdag. Slettevoll tror det blir stor oppslutning. Det er mange og kontroversielle planer om vindkraftutbygging er til behandling og ankebehandling akkurat nå. 24 lokale grupper i ni fylker fra Troms til Vest-Agder organiserer vardebrenningen.

– Vi ser at olje- og energiministeren har innsett at vindkraft koster mye. Det er svindyrt. Folket må betale gjennom milliardsubsidier over strømregningen. Det er dessuten ingen dokumenter klimaeffekt, sier Slettevoll.

Hans oppskrift på energimangelen i Norge er å utnytte velfungerende vannkraftanlegg enda bedre, og i tillegg spare mer på den energien vi har tilgjengelig. Da vil vi ha nok av både kraftverk og kraftlinjer, mener Slettevoll.