Fornøyd med pluss-resultat

E.A. Smith konsernet opplevde fall i omsetning og resultat i fjor, men er fornøyd med et positivt resultat i et krevende år.

Smith-gruppen som er en av landets ledende distributører av byggevarer, trelast, armering, stål og metaller fikk en omsetningsnedgang i fjor på 25 prosent til 2,48 milliarder kroner. Driftsresultatet før avskrivninger falt fra 193 til 81 millioner kroner, mens resultatet før skatt raste fra 99 til 15 millioner kroner som gir en resultatmargin på syltynne 0,6 prosent.

En vesentlig del av Smith-konsernets virksomhet er knyttet til områdene Smith Stål, kjedekonseptet Bygger’n og huskonseptet HibaHus.

Stål- og armeringsbransjen opplevde en volumnedgang på 30-40 prosent foruten et betydelig prisfall ved inngangen til fjoråret. Entreprenørmarkedet bedret seg noe i annet halvår, og Smith gruppen vant mot slutten av året flere store kontrakter, heter det i en pressemelding.

Innenfor byggevare har tilbakegangen i bransjen vært mer moderat med en nedgang på om lag åtte prosent. Som Byggeindustrien tidligere har meldt, klarte Bygger’n-kjeden seg etter forholdene godt med en nedgang på kun 2,8 prosent. HibaHus-kjeden kan vise til en god utvikling i fjor med vekst i omsetningen.

Smith konsernet gjennomførte i fjor en betydelig modernisering av stålvirksomheten på Ila i Trondheim. Anlegget vil derfor fremstå som et av de mest moderne stålanleggene i landet i løpet av inneværende år. Konsernet står også fremfor en åpning av et nytt byggevarehus på Stavset i Trondheim.