NBBL satser på miljøkort

450 000 medlemmer av 47 boligbyggelag inviteres til å handle på lag med naturen. Norske Boligbyggelag har inngått en avtale med Pangea om levering av miljøkredittkort i kombinasjon med dagens medlemskort.

Pangea Ecocard er Norges mest miljøvennlige kredittkort, fordi 1 prosent av alle kjøp går til Stiftelsen Pangeas Miljøfond. Fondet kvalitetssikres av Bellona.

- Norske Boligbyggelag har definert miljø som et satsningsområde. Hustander i borettslag er ressurseffektive å bygge og bruker i snitt langt mindre energi enn eneboliger. Nå gir vi alle medlemmer nok en mulighet til å leve på lag med naturen. 1 prosent av medlemmenes handlebeløp vil finansiere viktige miljøprosjekter, sier Jon R. Grimsbo i NBBL Partner. - Dersom alle medlemmene bruker NBBL Pangea Ecocard vil bidraget til miljøet bli over 100 millioner kroner årlig.

- Skal vi lykkes med å snu klimautviklingen må det rett og slett bli mye lettere for norske forbrukere å handle miljøvennlig. Med Pangea Ecocard går 1 prosent til miljøet uansett hva man handler og uten at det koster brukeren en eneste krone. Vi kaller det å bruke "grønne penger", sier Torgeir Wemmestad -Haaland, daglig leder i Pangea.

Bellona er faglig ansvarlig for fondet som vil ha fokus på støtte til konkrete miljøprosjekter i Norge.

- I Bellona leter vi etter nye løsninger på globale og lokale miljøutfordringer. Bidraget fra boligbyggelagenes medlemmer vil være viktig for å realisere konkrete forsknings- og miljøprosjekter, sier Frederic Hauge leder i Bellona.

Det er Pangea, ikke kortbrukeren, som betaler bidraget til miljøet. Pengene henter Pangea fra transaksjonsavgiften som alle kredittkortselskaper krever inn fra butikkene hvor du handler.

- Dette er ikke et alternativ til å kjøpe miljøvennlige produkter, men et bidrag som trekker i samme retning. Vi henter ut miljøpotensialet i kjøp som uansett ville blitt gjennomført. Slike løsninger vil være regelen om 5 år, ikke unntaket, spår Wemmestad -Haaland.