COWI inn i Aviaplan

COWIs virksomhet i Norge har gått inn i flyplass-samarbeidet Aviaplan AS med 30 prosent.

Adminstrerende direktør i COWI AS, Christian Nørgaard Madsen, er svært tilfreds med å bli deleier i Aviaplan.

–COWI-systemet har samarbeidet tett med Aviaplan i mange år, både nasjonalt og internasjonalt. Sammen har vi vunnet mange oppdrag, sist var vi begge på det seirende laget for ny terminal på Gardermoen. Da Aviaplan ønsket å styrke sin kompetanse med ingeniørmessig flerfaglighet, var det svært hyggelig å få muligheten til å kjøpe oss inn.

Flyplasser er ett av COWIs satsingsområder, og hvor selskapet allerede er store. COWI konsern har en internasjonal spesialistgruppe for dette markedsområdet, og det er store forventninger til hva det tette flerfaglige samarbeidet med Aviaplan vil føre med seg. De har allerede store oppdrag i blant annet India, Oman, Lisboa, Riga og Gøteborg.

Generelt vil Aviaplan være et viktig samarbeidsforum for store, flerfaglige oppdrag. Administrerende direktør i Aviaplan AS, Ole Tørklep, er tilsvarende tilfreds med å få COWI innpå eiersiden i selskapet.

–Dette styrker et allerede godt samarbeid gjennom mange år og vil skape økt slagkraft i vår internasjonale satsning, ikke minst der hvor COWI allerede er godt etablert. Øvrige partnere i AviaplanAS er NarudStokke Wiig Arkitekter & PlanleggereAS, HjellnesConsult AS og Bjørbekk& Lindheim LandskapsarkitekterAS.