Statsbygg med fornyet miljøsertifisering

Statsbygg har nå fått fornyet sitt miljøsertifikat – ISO 14001 – for tre nye år.

Sertifikatet omfatter produksjon og leveranse av Statsbygg sine hovedvirksomhetsområder, som er gjennomføring av byggeprosjekt, planlegging, rådgiving og forvalting, drift og vedlikehold av statlige bygg i Norge.

Fornyingen av sertifikatet ble gitt på bakgrunn av en revisjon i regi av Teknologisk Institutt Sertifisering AS. Det ble i denne revisjonen ikke funnet avvik.

- Dette sertifikatet har vi grunn til å være særdeles stolte over, sier May Balkøy, utvikingsdirektør i Statsbygg .

- Det dokumenterer ikke én manns innsats, men tvert imot forteller sertifikatet at hele Statsbygg har gjort en innsats. Miljøstyringssystemet skal medvirke til at vi kontinuerlig blir bedre innen miljø, og at vi har en redskap til å systematisere forbedringsprosessene. Når vi har nådd målet om forbedringer, skal vi sette oss nye mål for å bli enda bedre.

Revisjonen ble gjennomført i eiendomsforvaltingen, i faglig ressurssenter, i noen byggeprosjekt samt i miljøledelsen. I hovedrapporten går det blant annet frem at Statsbygg har utviklet verktøy som gir god og profesjonell fokus på bruker, at en har god gjennomgang av fasene i prosjektene, en faglig sterk ballast og er bevisst egne miljømessige muligheter. I tillegg er det fremhevet at det er valgt gode og balanserte miljøløsinger i prosjektene og at miljøledelsen har identifisert gode muligheter for forbedring i styringssystemet.