Styrker seg på Møre

Norconsult overtar virksomheten i Techno Consult Møre og forsterker sin tilstedeværelse på Nord-Vestlandet

Norconsult AS overtar pr. 1. mars 2010 alle aksjene i Techno Consult Møre AS.

Techno Consult Møre fortsetter fra samme dato sin virksomhet som en integrert del av Norconsult og opprettholder kontorene i Ålesund, Kristiansund og Molde. Alle ansatte fortsetter i sine stillinger etter overtakelsen, heter det i en pressemelding.

Techno Consult Møre har drevet rådgivende virksomhet innenfor VVS-, energi-, klima- og elektroteknikk siden 1968, og har en meget sterk posisjon i Møre- og Romsdal. Selskapet har 22 ansatte og er det største rådgivende ingeniørfirma innen VVS- og klimateknikk mellom Bergen og Trondheim.

– Techno Consult Møre og Norconsult har samme syn på framtiden og har hatt et godt prosjektsamarbeid gjennom mange år. Både forretningsmessig og kulturelt passer firmaene bra sammen. Kjøpet vil styrke kompetansen i regionen og vil øke verdiskapingen som lokalt forankrede rådgiverfirmaer representerer. Norconsults offensive satsing inspirerer våre ansatte og vi kan betjene nye og tidligere kunder på en enda bedre måte, sier Einar Meisfjord som er daglig leder i Techno Consult Møre.

Norconsult har et eksisterende kontor i Molde som i hovedsak driver rådgivning innenfor kraftoverføring, byggeteknikk, geoteknikk og prosjektadministrasjon. Sammen med et sterkt VVS- og elektromiljø fra Techno Consult Møre vil Norconsult etter oppkjøpet framstå som et slagkraftig tverrfaglig rådgivermiljø på Nord-Vestlandet.

– Med kjøpet av Techno Consult Møre forsterker vi vårt markedsinngrep og tverrfaglighet betydelig i regionen ved at vi får tilgang til et meget kompetent og anerkjent fagmiljø innenfor VVS- og elektroteknikk. Vi ser store muligheter for markedsmessige og faglige synergier gjennom denne sammenslåingen og ser frem til å kunne tilby et ytterligere utvidet tjenestespekter langs de verdikjedene vi betjener i dag, sier administrerende direktør John Nyheim i Norconsult.

Beslutningen om aksjeovertakelsen er resultatet av en prosess som er strategisk begrunnet og som også er diskutert med og ønsket av medarbeiderne i begge selskap. Begge selskap ser dette som et riktig trekk for å møte fremtidige markedsmessige og faglige utfordringer, for å trygge arbeidsplassene samt for å skape grunnlag for videre vekst, heter det i pressemeldingen.