Georgia bygger akeanlegg

Georgia kommer til å bygge et akeanlegg og gi det navn etter omkomne Nodar Kumaritashvili.

– Vi skal bygge en akebane og kalle den opp etter ham. Det er en bane som ennå ikke eksisterer, men jeg har allerede foreslått at den skal få hans navn, sa Georgias president Mikheil Saakashvili lørdag.

Kumaritashvili mistet livet da han mistet kontroll over kjelken og ble slynget ut av OL-banen under trening fredag. Tragedien kastet skygger over OL-åpningen.

– Det er viktig å gjøre dette slik at unge mennesker kan følge i hans fotspor. Denne tragedien vil ikke skremme dem bort fra akingen, men vil trekke flere til sporten, sa Saakashvili.

Presidenten roste landets OL-utøvere, som besluttet å konkurrere i OL for å hedre sin døde lagkamerat.

– Jeg har nettopp snakket med Nodars foreldre. De sa at han ringte dem kort tid før ulykken og sa til dem at de bør være stolte, sa han.

En gransking av ulykken konkluderte med at det ikke var noe galt med banen, men at dødsfallet var et resultat av menneskelig svikt hos akeren.

– Med all respekt, en ting vet jeg helt sikkert. Det er at en feil i idretten ikke skal føre til døden, sa Saakashvili, som sa det var bra at det ble gjort endringer i akebakken etter ulykken.