Industridød kutter ikke utslipp

Aps partisekretær Raymond Johansen går i rette med de miljøforkjemperne som mener at nedlegging av industri er god miljøpolitikk.

– Miljødebatten kan gi inntrykk av at nedlegging vil hjelpe miljøet. Men å legge ned norsk industri, med den beste og reneste produksjonen i verden, vil ikke bidra til mindre utslipp, sa Johansen da han innledet årsmøtet til Akershus Arbeiderparti lørdag.

Han la til at det kommer til å være etterspørsel etter aluminium også i framtiden, og at det er bedre for miljøet at den produseres i Norge på renest mulig måte, enn i Kina eller andre steder.

– For klimaet betyr det ikke noe hvor utslippene kommer fra, men hvor mye som slippes ut, sa Ap-sekretæren.

Han mener aluminiumsindustrien og annen prosessindustri i Norge ikke uten videre må havne på en svarteliste.

– Det satses sterkt på teknologiutvikling. Dette er teknologi som vil kunne eksporteres og bidra til utslippskutt i andre land, sa Johansen til årsmøtet.

Under en senere debatt om integreringspolitikk sa partisekretæren at over halvparten av guttene med minoritetsbakgrunn faller fra videregående opplæring.

– Uten videregående opplæring øker sannsynligheten sterkt for å havne på siden av arbeidslivet. Språk og arbeid er nøkkelen til integrering. Frafall er et generelt problem, men innvandrergutter er særlig utsatt. For dem kan konsekvensene også være høyere, sa Johansen.