Snart bygging i Manndalen

Statsbygg har undertegnet kontrakt med entreprenøren, Tromsbygg, og på vårparten blir det byggeaktivitet på Senter for nordlige folk i Manndalen i Kåfjord kommune.

Senteret skal utvides med nytt tilbygg for museum. I senterets underetasje skal det innredes lokaler for samisk bibliotek og rom for skiftende utstillinger. Inngangsparti og vestibyle skal fornyes, og det skal installeres heis slik at underetasjen blir tilgjengelig for bevegelseshemmede.

Rammetillatelse

- Vi gleder oss til å få disse funksjonene på plass i senteret. Dette har vi arbeidet for i mange år, og det er spennende å se hvordan det nå blir, sier Henrik Olsen, daglig leder ved senteret.

- Rammetillatelse er på plass, og nå har vi skrevet kontrakt med Tromsbygg etter å ha hatt konkurranse om byggeoppdraget, sier prosjektleder Kjersti Sandvik i Statsbygg. - Nå blir det en kort periode med detaljprosjektering og byggesøknad – og så vil vi starte bygging.

Statsbygg er byggherre på vegne av Kulturdepartementet som har bevilget 22 millioner kroner til byggeprosjektet. Arkitekt i skisse- og forprosjektfasen har vært Stein Halvorsen AS. Kontrakt for totalentreprise er nå undertegnet med Tromsbygg.

Om Senter for nordlige folk

Ája Samisk Senter ble etablert i 1996. Manndalen bygdehus som opprinnelig er oppført i 1983, ble da utvidet for å huse Ája samisk senters administrasjon, NRK Sámi Radio, Nord-Troms museum, Riddu-Riddu festivalen og Samisk språksenter. Senterets aktivitet har stadig vokst og en videre delutbygging av senteret i 2005 ga rom for nye og større arealer for Samisk språksenter, en regional samisk bibliotekstjeneste, Sametinget, Riddu-Riddu festivalen og Ája samisk senters administrasjon. Senteret ble i april 2009 omorganisert til Senter for nordlige folk.