Hansa og Selvaag samarbeider

Hansa Property Group AS (HPRO) endrer forretningsmodell ved å inngå et tettere samarbeid med Selvaag Bolig AS. Samtidig fratrer toppsjefen i eiendomsselskapet.

Styret i HPRO har vedtatt å inngå en management avtale med Selvaag Bolig AS vedrørende utvikling av eiendomsprosjektene i selskapet. Avtalen skal godkjennes i ekstraordinær generalforsamling den 20. Januar. Vedtaket resulterer også i endringer i styret og ledelsen.

HPRO har i løpet av 2009 gjennomført en omfattende restrukturering av selskapet. Samtidig har selskapet lagt ambisiøse planer for videre utvikling og realisering av verdier. I den forbindelse har styret sammen med noen av de største aksjonærene i selskapet ønsket å inngå et tettere samarbeid med Selvaag Bolig AS for å få tilgang til en større utviklerorganisasjon og dermed raskt skape prosjekt- og aksjonærverdier i et stadig bedre boligmarked. HPRO vil etter inngåelsen av avtalen kunne utnytte flere ressurser i utviklingen av selskapets store eiendomsportefølje.

Som en konsekvens av inngåelsen av managementavtalen med Selvaag Bolig AS har administrerende direktør Pål Tronstad valgt å stille sin stilling til disposisjon. Nåværende juridiske direktør Thomas Rygg Hannestad har takket ja til å bli selskapets nye administrerende direktør. Finansdirektør Olav Haugland har tidligere varslet at han forlater selskapet etter å ha takket ja til ny stilling. Pål Tronstad og Olav Haugland blir arbeidende i selskapet til avtalen er implementert.

- Etter en meget spennende og utfordrende tid som sjef i HPRO er det med blandede følelser jeg nå velger å forlate selskapet. Bakgrunnen for valget er at den profesjonelle utfordringen for meg personlig blir vesentlig endret ved inngåelse av avtalen med Selvaag Bolig AS. Dette gjør at jeg heller velger å søke nye utfordringer. Jeg er trygg på at Thomas Rygg Hannestad i den nye modellen vil gjøre en utmerket jobb for HPRO, sier Pål Tronstad

Nåværende styreformann Henrik A. Christensen har i forbindelse med endringen også valgt å stille sitt verv til disposisjon. Valgkomiteen har innstilt Ole Rettedal fra IKM Invest AS som ny styreformann.

- Styret og selskapets ledelse har gjennom en turbulent tid hatt ett tett og godt samarbeid. Jeg vil på vegne av styret berømme Pål Tronstad og hans team for den innsats som er lagt ned gjennom den finansielle restruktureringen og den operasjonelle oppbyggingen. Jeg ønsker Pål lykke til med nye utfordringer og HPROs nye ledelse og styre lykke til i realiseringsfasen av selskapets verdier, sier avtroppende styreformann Henrik A. Christensen.

Selvaag Bolig AS er største aksjonær i HPRO med ca 30 %, samt deleierskap i ”Hansa – Selvaag porteføljen i Stor-Oslo området.

- Selvaags styrke ligger i en omfattende boligutviklingskompetanse og erfaren organisasjon. Dette vil HPRO kunne nyte godt av ved inngåelse av managementavtalen. Vi ser frem til å bidra til realiseringen av HPROs prosjekter i et godt samarbeid med HPROs administrasjon og styre, sier administrerende direktør i Selvaag Bolig AS, Baard Schumann i en kommentar.