Kristine Hirsti

Omkom i arbeidsulykke

En 54 år gammel gravemaskinfører mistet onsdag morgen livet i en arbeidsulykke i Vestby i Akershus.

Ulykken skjedde da en betongsøyle på det halvferdige Bauhaus-anlegget i Vestby falt ned på gravemaskinen han satt i. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 8 onsdag morgen.

– Vi brukte veldig lang tid på å få mannen ut, det var vanskelige arbeidsforhold. Mannen er bekreftet omkommet, sier operasjonsleder Ann Elisabeth Svanberg ved Follo politidistrikt til NTB.

Mannen, som er fra Vestby, vil bli obdusert. Arbeidstilsynet og etterforskere fra Vestby lensmannskontor ble koblet inn i saken onsdag.

– Det var en drager i takkonstruksjonen som falt ned. De foreløpige undersøkelsene tilsier ikke at det har vært noen brudd på sikkerhetsforskriftene. Det ser ut til at gravemaskinen selv har kommet borti et bæreelement, slik at betongsøylen falt, sier seniorinspektør Arnfinn Østgaard i Arbeidstilsynet Østfold og Akershus til NTB.

Etter det Byggeindustrien erfarer kommer betongelementene til dette bygget fra utlandet.

I forbindelse med anleggsarbeidet i september skrev Moss Avis om et jordras på området. Grunnen slo dype sprekker og store trær ble feid ned. I tillegg ble kommunale vann og avløpsledninger presset opp av bakken og brukket av. Ingen til skade i dette jordraset.