Ambulanser hindret av veiarbeid

To ambulanser ble hindret av veiarbeid under et akuttoppdrag i Verdal i Nord-Trøndelag onsdag. Ambulansene ble fem minutter forsinket. Da legen kom fram, var pasienten død.

Ambulansebilene måtte ta en omvei for å komme nærmere huset de skulle til, men også her ble de møtt av en sperret vei. Dette førte til at ambulansearbeiderne måtte ta seg over en grøft og et veiarbeidsområde og så løpe bort til det aktuelle huset.

– Det sier seg selv at det oppleves svært ubehagelig å møte hindre når det er snakk om liv eller død. Dette gjelder både for AMK-sentralen og ambulansearbeiderne, sier informasjonssjef Trond G. Skillingstad i Helse Nord-Trøndelag til adressa.no. Han forteller at ambulansefolkene ble forsinket med om lag fem minutter. De startet førstehjelp, men da legen noe senere kom til stedet var pasienten død.

Han sier videre at AMK-sentralen skulle ha visst om de aktuelle sperringene gjennom opplysninger i Veitrafikksentralen. Men Veitrafikksentralen hadde ikke blitt varslet om veiarbeidet og hadde derfor ingen meldinger om dette.