Backe bygger på Sørenga

Etter knivskarp konkurranse er det nå valgt entreprenør på Sørenga. Etter prekvalifisering og tilbudsåpning stod det til slutt mellom AF Gruppen og Ingeniør Gunnar M. Backe.

I første byggetrinn skal det bygges 115 leiligheter. Byggetrinnet består av tre selvstendige bygg fra fem til syv etasjer. I underetasjen mot havnepromenaden blir det to næringslokaler på hhv. 450 kvm og 160 kvm. For øvrig inneholder kjellerarealene boder til leilighetene, felles sykkelbod, tekniske rom og 35 parkeringsplasser. Totalt brutto areal er 15 600 kvm. I tillegg skal det bygges underjordisk parkeringsanlegg, adkomstvei og opparbeides en sentralpark.

Viktig oppdrag

- For oss er dette et viktig oppdrag, sier administrerende direktør Frode Antonsen i AS Ing. Gunnar M. Backe. Å være med å bygge boliger på det som blir Oslos nye bydel er vi veldig stolte av. Kontrakten på 243 millioner kroner er er også GMBs største enkeltkontrakt, sa Antonsen.

Byggestart er satt til midten av februar 2010 med innflytting høsten 2011.

Milepæl

- For Sørenga Utvikling er det en viktig milepæl vi nå passerer. Endelig kan vi komme i gang med byggingen av boligene som så mange boligeiere nå venter på. De vil få boliger med Fjordbyens beste beliggenhet, sier daglig leder Espen Pay, i Sørenga Utvikling KS.