Setermoen Leir vant arkitekturpris

Forsvarsminister Grete Faremo delte torsdag ut Forsvarsbyggs arkitekturpris til flerbrukshallene i Setermoen Leir.

Av i alt 18 innsendte forslag valgte juryen for prisen å nominere tre prosjekter: Forsvarets ledelsesbygg på Akershus Festning, Kjøllsæterbrua i Rena leir og Flerbrukshallene i Setermoen leir.

- Forsvaret tar arkitektur på alvor uansett definisjon. Bare i år er det bevilget 2,2 milliarder kroner til investeringer i eiendom, bygg og anlegg i forsvarssektoren, sa forsvarsminister Grete Farmo ved utdelingen.

- Eiendomsporteføljen er rundt regnet 4,7 millioner kvadratmeter innbefattet kulturhistoriske eiendommer og 14 nasjonale festningsverk. God arkitektur for oss er nyskapende og framtidsrettet arkitektur, men først og fremst en arkitektur som er tilpasset Forsvarets behov. Med Forsvarets behov tenker jeg først og fremst på soldatenes behov. Ikke minst i disse tider hvor mange av dem sendes ut i farefulle oppdrag. God arkitektur i seg selv er ikke nok.

- Skal vi lykkes med de nødvendige endringene i en organisasjonskultur som vår, må vi få på plass hensiktsmessige eiendommer bygg og anlegg. Bare slik kan vi gi soldatene den beste treningen og utdanningen. Jeg registrerer med glede at Forsvarsbygg også tar sitt samfunnsansvar på alvor når dere ønsker å integrere miljø- og energimessige løsninger i arkitektur. Og utdelingen av arkitekturprisen viser også hvilken vekt som legges på betydningen av arkitektonisk kvalitet.

- Forsvarsbyggs arkitekturpris går til et bygg med en spennende, innovativ arkitektonisk løsning, sa Faremo blant annet ved utdelingen.

Her finner du Byggeindustriens prosjektpresentasjon