Skanska i gang med å utvide E6

På oppdrag for Statens vegvesen, er Skanska Norge AS i gang med å utvide E6 på strekningen Labbdalen-Skaberud til firefelts veg med midtdeler. I tillegg skal Skanska bygge nytt Skaberud vegkryss i E6 med fullverdige ramper og overgangsbru. Den nye strekningen skal åpnes 1. oktober 2010.

Skanska Norge AS leverte det laveste tilbudet på utvidelsen av E6, og etter kontrollregningen ble firmaet tildelt oppdraget. De er nå i gang med å utvide E6 til en firefelts veg med midtdeler på den 1,7 kilometer lange strekningen mellom Labbdalen og Skaberud.

Konsekvenser for E6-trafikken

Utvidelsen av E6 på denne strekningen er en utvidelse av eksisterende veg, noe som innebærer at E6-trafikken skal gå gjennom anleggsområdet i hele byggeperioden. I hovedtrekk vil trafikantene merke byggeperioden på følgende måter:

På grunn av sikkerheten til trafikanter og anleggsarbeiderne, vil det være redusert hastighet langs E6 mellom Labbdalen og Skaberud i byggeperioden.

For å få bygget den nye brua over E6, vil E6-trafikken i en periode gå via av- og påkjøringsrampene i nytt kryss.

Av sikkerhetshensyn vil trafikken på E6 og andre nærliggende veger stoppes ved sprengingsarbeider. Entreprenøren er gitt anledning til å sprenge kvart på hver hele time innen følgende tidsrom:

- Mandag-onsdag: 08.45-14.00 og 17.45-21.00

- Torsdag: 08.45-14.00 og 18.45-21.00

- Fredag: 08.45-13.00

- Lørdag: 07.45-18.00

Ved sprenging vil trafikken stanses i inntil 15 minutter. Unntaket er ved sprenginger klokken 20.45 på de tre første ukedagene da trafikken kan stanses i inntil 30 minutter.

Statens vegvesen vil orientere nærmere om trafikkendringer gjennom NRK Trafikk, P4 Trafikk og på www.vegvesen.no/trafikkinformasjon.

Konsekvenser for lokalveg

I byggeperioden vil det være noe anleggstrafikk på den kommunale vegen under E6 ved Skaberud. Denne vegen blir også lagt om i forbindelse med arbeidene, og vil i den sammenheng bli stengt i kortere perioder. Statens vegvesen vil informere om dette når stengingsperioden nærmer seg.

Ferdig november 2010

Skanska Norge AS skal være ferdig med alle arbeider knyttet til E6 Labbdalen-Skaberud i november 2010, men det skal kunne settes trafikk i fire felt på E6 allerede den 1. oktober 2010.

Del av E6 Gardermoen-Kolomoen

Utvidelsen av E6 Labbdalen-Skaberud er en del av prosjektet E6 Gardermoen-Kolomoen. Målet for dette prosjektet er å utvide E6 på denne strekningen til en firefelts veg med midtdeler, et arbeid som etter planen skal være ferdig høsten 2014. Bakgrunnen for utvidelsen av E6 er å:

- Bedre trafikksikkerheten

- Bedre fremkommeligheten

- Stimulere til vekst og utvikling i Innlandet