Statsansatte får 723 millioner

I perioden 2008 til 2010 vil statsansatte få hele 723 millioner kroner i ventelønn. Nå vil Høyre og Frp stoppe ordningen.

Den rødgrønne regjeringen vil i år utbetale ventelønn til ansatte i statlige selskaper på 230 millioner kroner, skriver VG tirsdag.

 I fjor betalte myndighetene 283 millioner kroner, og for 2010 har regjeringen budsjettert med ventelønn på 210 millioner kroner. Høyre og Frp går i sine budsjettforslag inn for å stanse ordningen nå, og etter hvert avvikle den helt.

 – Vårt forslag går ut på at ingen nye skal innvilges ventelønn etter 1. januar 2010, sier Robert Eriksson (Frp), leder i Stortingets arbeids- og sosialkomité til avisen. Han kritiserer Nav for at ikke flere har fått ny jobb.

 – Det er nesten godt gjort å ikke ha klart å skaffe folk jobb i en periode hvor en lang rekke bransjer har manglet arbeidskraft. Nav har vært altfor tilbakelent i forhold til å få dem i jobb, sier Eriksson.

 I går skrev VG at et hundretall ansatte i Norges Bank har mottatt ventelønn og førtidspensjon siden 2001, da de mistet jobben. Prislappen har årlig vært på over 80 millioner kroner.