Selvaag tilbake i NHO

Selvaag Gruppen er på vei tilbake til NHO og kommer til å engasjere seg i bransjeforeningene Boligprodusentene og Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA).

– Vi er på vei til å melde oss inn i NHO, og så vil noen av våre underselskaper gå inn i de bransjeorganisasjonene hvor de hører hjemme. Det er her snakk om Selvaag Bolig som blir medlem av Boligprodusentene, mens Selvaagbygg går inn i Entreprenørforeningen Bygg og Anlegg (EBA), opplyser konsernsjef Karsten Bomann Jonsen i Selvaag Gruppen.

Bomann Jonsen signaliserer også at Selvaag-selskapene vil engasjere seg aktivt i de organisasjonene de går inn i gjennom eksempelvis styrearbeid.

– Vi melder oss inn i NHO-systemet igjen fordi vi ser nytten av det, og vi innser at det er viktig med bransjetilhørighet. Administrasjonen føler at tiden er riktig for det nå. Vi mener at vi har noe å tilføre, og at vi kan få noe tilbake. Og vi har tradisjon for å være aktive der vi engasjerer oss, fremholder Bomann Jonsen.

Selvaag gruppen gikk sist ut av NHO i 2003 som blant annet skyldtes uenighet mellom daværende Selvaag-sjef Ole Gunnar Selvaag og Jens Ulltveit-Moe som den gang var NHO-president.

– Nå er det nytt ledelsesregime i NHO med John G. Bernander og Paul-Chr. Rieber, og disse passer bedre for vår eierfamilie, kommenterer Bomann Jonsen.

Adm. direktør Per Jæger hos Boligprodusentene opplyser at Selvaag Bolig ikke har vært medlem hos dem tidligere.

– Det er veldig hyggelig at de nå ønsker å engasjere seg aktivt hos oss. Dette er en spennende bedrift å ha som medlem, kommenterer han.

Selvaagbygg har tidligere vært medlem av EBA. Adm. direktør Jon Sandnes i EBA var ikke tilgjengelig for kommentar.