Bankene venter med renteøkningen

Høyere rente fra Norges Bank forplanter seg ikke til boligmarkedet med det første. Verken DnB NOR, Nordea eller sparebankene rundt om i landet varslet høyere boligrente etter onsdagens rentemøte.

Signalene fra Norges Bank er tydelige. Rentenivået skal heves. Foreløpig vurderer vi situasjonen løpende blant annet med vekt på utviklingen i rentemarkedene og konkurransen mellom bankene, sier informasjonsdirektør Aud Helen Rasmussen i DnB NOR til NTB.

Hun sier bankens rentemargin det siste året har variert lite, men bekrefter samtidig at fallende rentenivå gir bedre margin, blant annet på grunn av varslingsfristene.

I Nordea er holdningen den samme. Informasjonssjef Thomas Sevang sier banken foreløpig ikke har tatt stilling til hvorvidt boligrenten skal heves som følge av høyere styringsrente.

Nordea har hatt en markert vekst i sin markedsandel det siste året. Det gjelder også for boliglån. Derfor vil både konkurransen mellom bankene og utviklingen i pengemarkedet være avgjørende faktorer når vi i ukene fremover skal vurdere rentenivået, sier Sevang.