Norconsult støtter NTNU

Norconsult AS signerte onsdag en samarbeidsavtale med Norges teknisk-naturvitenskaplige universitet (NTNU) i Trondheim.

Avtalen går ut på at Norconsult skal gi støtte til et studieprogram for Bygg- og Miljøteknikk med Fakultetet for Ingeniørvitenskap og Teknologi.

Studieprogrammet som blir støttet er Fremtidens Byggstudium, som har som mål å jobbe med tiltak som sikrer at NTNU utdanner tilstrekkelig antall sivilingeniører med den kompetanse og kvalitet som byggenæringen etterspør. Dette innebærer at studieprogrammet skal være på internasjonalt nivå med forskningsbasert undervisning, at NTNU tiltrekker seg gode studenter og lærere og at det etableres et forpliktende samarbeid mellom NTNU, aktørene i byggenæringen og forskning som sikrer kvalitet og utvikling.

- Norconsult har over lang tid støttet opp om undervisningen på NTNU på forskjellige måter, og vi ønsker nå å videreføre samarbeidet med byggstudiet, kommenterer Tom Baade-Mathiesen, Norconsults koordinator for programmet.

- Ved å støtte dette studieprogrammet sikrer vi at morgendagens ingeniører har den kompetansen som våre oppdragsgivere etterspør.

Norconsult vil forplikte seg til å støtte byggstudiet med inntil NOK 1 million per år. Midlene skal allokeres til spesifikke tiltak hvor Norconsult vil ha faglig utbytte av sitt engasjement og hvor det vektlegges at det oppnås verdiskaping for bedriften og for NTNU. De spesifikke tiltakene avtales separat og kan omfatte:

• Finansiering av en eller flere professor II, alternativt 1. amanuensis II, innenfor Norconsults kompetanseområder

• Finansiering av Nærings-ph.d. innenfor et fagområde/prosjekt

• Finansieringsbidrag til utvikling og gjennomføring av dedikerte forskningsprosjekter som tjener Norconsults og byggenæringens interesser

- Mesteparten av våre medarbeidere har selv vært studenter ved NTNU, og vi rekrutterer mange gode medarbeidere fra universitet hvert eneste år, sier Baade-Mathiesen. - Vi er avhengige at tilsiget av nye studenter til universitetet og spesifikt dette fakultetet opprettholdes, og et slikt samarbeid vil innebære fortsatt aktiv deltagelse i og støtte til Næringslivsringens arbeid med rekruttering og utdanningskvalitet, avslutter han.