NESO-prisen til Rolf Erik Suhr

Nord-Norges høyeste bygg- og anleggsutmerkelse, NESO-prisen 2009, ble nylig tildelt daglig leder Rolf Erik Suhr i Harald Nilsen Entreprenørforretning AS i Alta.

Prisen ble overrakt på NESOs høstmøte i Svolvær av styreleder Rolf Johnny Nilsen.

I løpet av NESOs 23 år er denne utmerkelsen kun delt ut seks ganger tidligere.

Styret i NESO er jury og i statuttene står det at "prisen kan tildeles til en medlemsbedrift eller medarbeider som siste år eller gjennom flere år har utmerket seg positivt innenfor bygge- og anleggsbransjen med hensyn til nytenkning og utvikling".

I sin begrunnelse oppsummerer juryen slik:

”Rolf Erik Suhr har oppnådd meget gode resultater i egen bedrift, han har vært sentral i utviklingen av NESO og han nyter stor respekt i bransjen og i markedet. NESO-prisen, som er den høyeste bransjeutmerkelsen i landsdelen, tildeles derfor en ressursperson vi håper å fortsatt kunne dra nytte av i mange år framover.”

I adm. dir. Ruben Jensens tale til prisvinneren ble det også pekt på Suhrs engasjement i NESO gjennom mange år, både som tidligere styreleder, deltakelse i utviklingsprosjekter og hans fokus på kompetanseheving i egen bedrift. Jensen fremhevet også flg. begrunnelser for prisen:

• Hans bedrift har hatt en svært positiv utvikling. Når Rolf Erik Suhr overtok i 1990 var det 18 ansatte og en omsetning på omkring 3,5 millioner. I 2008 hadde firmaet 57 årsverk og en omsetning på 107 millioner og var dermed Finnmarks nest største entreprenør. Firmaet har også over flere år ligget helt i øverste sjikt i bransjen både når det gjelder økonomisk resultat og soliditet.

• Bedriften er kjent for å ha stabile medarbeidere og være en attraktiv arbeidsplass. De ansattes ve og vel har alltid vært viktig for Suhr.

• Firmaet er ett av de mest veldrevne og med best renommé i bransjen i Nord-Norge

• Rolf Erik Suhr er høyt ansett som talsmann for bransjen