Med nese for sikkerhet

Du kan ikke se den, du kan ikke høre den, men du kan heldigvis lukte den. Ved å tilføre lukt i oksygenet kan man oppdage eventuelle lekkasjer på et tidlig stadie.

AGA AS sørger med ODOROX® lukttilsatt oksygen for at man får et tryggere arbeidsmiljø.

Du kan verken se eller høre lekkasjen, men du kan lukte den! AGAs ODOROX® lukttilsatt oksygen gjør at man kan lukte om det finnes farlige ansamlinger av oksygen der man jobber. I dag brukes oksygenflasker på en rekke arbeidsplasser, som for eksempel i metallindustrien og offshore, hvor sikkerhet på arbeidsplassen er prioritet nummer én.

- For oss i AGA AS kommer sikkerheten først, sier produktspesialist Tage Tyskeberget. – Ved en lekkasje kan ansamlinger av oksygen forekomme og i høye konsentrasjoner kan dette være svært farlig, understreker han.

– Konsentrert oksygen er svært lettantennelig, og selv klær som er flammeresistente kan ta fyr dersom man befinner seg i en såkalt oksygenlomme.

Enkelt

ODOROX® lukttilsatt oksygen fungerer som et varslingssystem som gir deg en rask advarsel dersom det har oppstått en lekkasje. - Fordelen med dette konseptet ligger i hvor enkelt det er – man kan lukte lekkasjen og kan ta de nødvendige forholdsregler, forklarer Tyskeberget.

ODOROX® lukttilsatt oksygen inneholder små mengder av dimetylsulfid (DMS), som med sin meget karakteristiske lukt kan kjennes selv når oksygenkonsentrasjonen øker med så lite som 1 prosent! Lukten utløses ikke ved normal bruk, da denne forsvinner når gassen brennes ved normal sveising, skjæring, lodding eller varming.

- Man skal ikke undervurdere farene ved oksygenlekkasje, påpeker Tyskeberget. – Selv ved arbeid utendørs eller i omgivelser med vind og trekk, kan oksygen samle seg opp i fibrene til brennbare stoffer og bli der i lengre tid. Alt som skal til er en gnist og uhell kan være et faktum.

Suksess

ODOROX® lukttilsatt oksygen er blitt nøye testet over lengre tid og har vært tilgjengelig for kunder i flere år med stor suksess. Ved å ta i bruk dette produktet vil bedriften vise en tydelig satsing på sikkerhet for sine ansatte og bedriften.

AGA AS tilbyr i dag ODOROX® lukttilsatt oksygen i flasker, pakker og i flytende form på tank (luttilsettingen skjer da direkte i sentralgassanlegget). ODOROX® luttilsatt oksygen øker sikkerheten på arbeidsplassen og må ikke sees på som en erstatning for eksisterende sikkerhetsrutiner, men som et tillegg.