Rasvei i Hjelmeland åpner trolig tirsdag

Riksvei 651 på Hjelmeland i Rogaland, som er stengt på grunn av ras, vil tidligst kunne åpnes tirsdag. Et større jordskred sperrer veien.

Ingen ble skadd i skredet., som gikk i 4.40-tiden natt til mandag. Så store jordmasser raste ut at politiet først var usikre på om noen kunne ha blitt feid med.

– Etter at det ble lyst, ble det klart at ingen ble tatt. Det er ikke så høyt og stort at noen kan skjule seg under massene. Men det er store steinblokker i skredet, som har gått gjennom autovernet og ligger og hviler mot trær på nedsiden av veien, sier lensmann Birger Haugvaldstad i Hjelmeland til NTB.

Det finnes omkjøringsmulighet på øya, så ingen er avskåret fra omverdenen på grunn av skredet. Veien åpner trolig igjen tirsdag.

– Det er snakk om store mengder, så det tar tid å rydde. Folk fra Vegvesenet har vært på stedet og spylt for å sjekke om nye stein raser ut, sier operasjonsleder Kjell-Arne Sletthei i Rogaland politidistrikt.

Området der skredet gikk blir omtalt som et rasutsatt område. Rett nedenfor veien ligger et bebodd hus. Men de som bor der, var ikke hjemme da skredet gikk.