Ny Outlander

Nesten tre år etter introduksjonen presenterer Mitsubishi en ny utgave av populære Outlander med diesel og automatisk gir samt betydelig facelift og oppgradering av interiør

Nye Mitsubishi Outlander får blant annet kombinasjonen diesel og automatisk gir med introduksjon av Twin Clutch Sport Shift Transmission (TC-SST) girkasse lignende den som finnes i Mitsubishi Lancer Evolution. Girkassesystemet bruker ikke momentomformer som på tradisjonelle automatgir men har i stedet to clutcher; en som er engasjert for giret du kjører i, og en for det neste giret som skal tas i bruk. Systemet er dermed svært drivstoffbesparende og gir et mykt og smidig girskifte. Girkassen pares med 2.2 liter dieselmotor og har blant annet rattmonterte girskiftehendler, sportsmodus og bakkestartassistanse (HAS) – og er den første av sin type i klassen.

Mitsubishi vil også kunne tilby nyheten Outlander 2.4 liter med Flexifuel (E85) og CVT gir, samt en 2WD modell med 2.0 liter bensinmotor. Alle nye Outlander vil få den etter hvert kjente og karakteristiske jagerflygrillen tidligere sett på Lancer-familien og på Mitsubishi Colt.

Mitsubishi Outlander ble først lansert i 2007, og ble raskt oppfattet som en familiebil perfekt for Norske forhold. Mitsubishi har siden solgt godt over 5000 Outlander her til lands. Nye Outlander lanseres i Norge i november, men allerede nå har Mitsubishi-forhandlere forhåndssolgt nærmere 250 biler.