Krifast-kontrakter til Syltern

Det er entreprenørfirmaet Johs. J. Syltern as som skal bygge vegen mellom Treekrem og Bronneset som er en del av Stor-Krifast-prosjektet på Nordmøre.  

6. oktober signerte prosjektleder Per Bjørn Gjelsten og daglig leder Øystein Syltern i Johs. J. Syltern as kontrakten på den andre delentreprise

Entreprisen består av bygging av 2 100 meter ny riksveg 70 mellom Treekrem og Bronneset, i tillegg til blant annet en midlertidig omkjøringsveg for tunnelpåhogget på Tveekrem.

- Det blir mye fjellsprengning og masseflytting langs eksisterende veg på denne strekninga, ca 110 000 kubikkmeter fjell skal sprenges ned, sier Per Bjørn Gjelsten. 

Noen forholdsvis smale parti på strekninga har fjellskjæringer på over 20 meters høyde. Her får vi en utfordrende situasjon også med tanke på trafikkavviklinga.

Arbeidet starter opp i løpet av oktober og ferdigstillelsesfristen er satt til 10. desember 2010.

Dette er den andre entreprisen Johs. J. Syltern as har på riksveg 70 mellom Øydegard og Bronneset. De er allerede godt i gang med vegbygginga på Tveekrem.

Syltern hadde laveste anbud på 28,5 millioner kroner. Det ble levert ni anbud. Det skilte mer enn 10 millioner fra laveste til høyeste anbud.
Syltern vant også første anbudet i denne pakken. Dette lå på ca. seks millioner kroner.