Beinhard priskrig om strømkunder

Gudbrandsdal Energi AS på Vinstra og Vitel AS i Tønsberg driver en beinhard konkurranse om strømkundene for tiden.

Selskapene har lagt seg på 0,0 øre i påslag på spotprisen. Det betyr at kundene deres betaler den samme prisen for strømmen som selskapene kjøper strømmen for på kraftbørsen Nord Pool.

Priskrig

Begge selskapene har kunder over hele landet. Forskjellen er at Gudbrandsdal Energi Lavpris har et akontosystem mens Vitel Extreme spots kunder må forskuddsbetale all strømmen de kjøper.

Ingen andre leverandører er i nærheten av å tilby strøm på slike vilkår. Slik har disse to selskapene operert i over en uke. Priskrigen har vart siden juli og ser ut til å fortsette.

Useriøst

– Vi er lei av useriøse aktører i strømmarkedet som kommer og går, sier administrerende direktør Erik S. Winther i Gudbrandsdal Energi til NTB.

Med adresse til både NVE, Konkurransetilsynet og Forbrukerombudet mener han tiden er moden til å ta affære overfor selskaper som går inn i strømmarkedet kortsiktig, skaffer seg kunder og penger – for så å forsvinne igjen like brått som de kom.

Taperne er kundene, mener Winther.

I Spania

Hos Vitel AS i Tønsberg var daglig leder Glenn Nøstdahl ikke til stede, og heller ingen andre på kontoret i Tønsberg kunne svare på spørsmål.

På mobiltelefonen fra Spania forteller Nøstdahl at Vitel har tenkt å holde seg på 0,0 i påslag på spotpris «så lenge det er nødvendig».

Han sier til NTB at Vitel kjøper strømmen på børsen hver dag og videreselger den til kundene. Derfor er forskuddsbetaling nødvendig.

Et rykte om at Vitel AS skal være til salgs blir avkreftet.

Nøstdahl sier at Vitel har vært i markedet i nesten fem år og har tenkt å fortsette som en rimelig aktør i strømmarkedet i Norge.