Godt driv i Norconsult

Norconsult kan vise til solide resultattall etter første halvår med en omsetningsvekst og en driftsmargin på 10 prosent.

Driftsresultatet i konsernet endte på 105 millioner kroner basert på en omsetning på 1,052 milliarder kroner.

– Vi er godt fornøyd med utviklingen så langt i år, til tross for finanskrise og den allmenne konjunkturnedgangen. Vi har imidlertid vært godt forberedt og høster frukter av dette nå.

Gode resultater gir motivasjon, og økonomisk handlefrihet er avgjørende for å ha muskler til å videreutvikle selskapet i et marked i stadig endring, kommenter adm. direktør John Nyheim og fortsetter:

– Til tross for et noe usikkert marked framover har selskapet mange bein å stå på, og det vil alltid finnes gode muligheter for aktører som evner å snu seg i takt med markedets behov. Selskapet har aldri vært i bedre forfatning, og vi har stor tro på å kunne hevde oss godt i konkurransen om nye spennende oppdrag i tiden som kommer, sier han.

Norconsult tar mål av seg å være en ledende nordisk leverandør av kunnskapsbaserte tjenester, og som et ledd i denne strategien forsterket selskapet sitt markedsgrep i Sverige i første halvår med oppkjøp av firmaene Mecad AB og Mark & Vatten Ingenjörerna AB.

– Norconsult i Sverige er på klar frammarsj, og det er mange gode eksempler på effektivt samspill over landegrensene som gir lovende utsikter med hensyn på å bygge ytterligere konkurransekraft i tiden som kommer, avslutter Nyheim som er på god vei til å passere en omsetning på to milliarder i år.