Oslo kommune lurt i Spania

Oslo kommune har punget ut 23 millioner kroner på et byggeprosjekt i Spania som aldri blir noe av. Omsorgsbygg, som har ansvaret for prosjektet, mener de har blitt lurt av lokale spanske myndigheter.

I 2006 ble planene lagt om å bygge et sykehjem i Altea, og kommunen ved Omsorgsbygg kjøpte en tomt til fem millioner kroner, melder TV 2 Nyhetene.

Tomten var i utgangspunktet fredet, men lokale politikere i Altea forsikret Omsorgsbygg at tomta ville bli omregulert. I mellomtiden har regningene hopet seg opp til arkitekter, prosjektledere, reiser og planlegging.

Omsorgsbygg skal ha fått nok da lokale samarbeidspartnere krevde to millioner kroner for å smøre lokale politikere og byråkrater i Spania.

Til sammen 23 millioner kroner har rent ut til byggeprosjektet. Nå er det imidlertid klart at det ikke blir noen ny regulering av tomta.

Direktøren for Omsorgsbygg, Per Morten Johansen, sier til TV 2 at de vil legge fram et forslag overfor byrådet om hva som skal gjøres med prosjektet innen 2. september. Johansen avviser heller ikke at det kan gå mot en anmeldelse av lokale myndigheter i Spania.