Nyskapingspris til Kjeller Vindteknikk

Kjeller Vindteknikk er blitt tildelt NHOs Nyskapingspris 2009 på Småtinget som er NHOs konferanse for små og mellomstore bedrifter.

- Vi er kjempestolte over å få den anerkjennelsen som denne prisen representerer, sier daglig leder Lars Tallhaug i Kjeller Vindteknikk.

Juryen fremhever blant annet at Kjeller Vindteknikk leverer de mest komplette analyser, målinger og målesystemer for utvikling av vindenergi til nasjonale og internasjonale energiprodusenter. Bedriften har omfattende engasjement i tverrfaglig og internasjonale forsknings- og utviklingsbaserte aktiviteter og har økende salg utenfor Norge. En dobling av antall ansatte og solid vekst og økonomi er også momenter juryen fremhever.

Selv trekker Lars Tallhaug fram dyktige medarbeidere med forskjellig kunnskap.

- Det er klart vi har fantastisk dyktige medarbeidere som er attraktive som rådgivere når vi kan få slike resultater vi kan vise til de siste årene. Vi er i en bransje i vekst og har fått en posisjon som det ledende selskapet i Norge. Det er ikke minst takket være dyktige medarbeidere med høy kompetanse. Blant annet har vi fem medarbeidere med doktorgrad, sier Tallhaug.

Kundelisten består av de fleste større energiselskaper i Norge med blant andre StatoilHydro, Statkraft, Statnett, Nord-Trøndelag Elektrisitetsverk, Nord-Norsk Vindkraft og Lyse energi.

Kjeller Vindteknikk har også tegnet kontrakt med Norges Vassdrags- og Energidirektorat om å lage et vindkart for hele Norge. Dette vindkartet vil bli fremstilt ved hjelp av en "State-of-the-art" meteorologisk modell.

- Her får vi kombinert måleteknikk, avansert modell og kvalitetssikring av måledata på en måte som vi er ledende på, sier Tallhaug.

Et av de mest spennende oppgavene Kjeller Vindteknikk AS er med på ellers er et EUprosjekt

som skal kartlegge havvindene i Nordsjøen, Irskesjøen og Østersjøen. Prosjektet skal bidra til at vindkraftprosjekter til havs blir mer lønnsomme. EU-prosjektet bidrar til at Norge kan stå foran en gullalder som eksportør av ren fornybar energi.

- Prosjektet gir oss mulighet til å ta del i utviklingen av avanserte analysemetoder for offshore vindkraft. Det å være norsk representant i et slikt prosjekt er en anerkjennelse av vår kompetanse i Kjeller Vindteknikk, avslutter en glad prisvinner Lars Tallhaug.

NHO-konferansen Småtinget arrangeres hvert år og et av høydepunktene er tildeling av Nyskapingsprisen. Tidligere har Kjeller Vindteknikk fått Nyskapingsprisen fra NHO Oslo og Akershus.